Ypotheto Blog

Μία παραλλαγή σε wordpress

 • Πως κάνω ΣΠΟΡΕΙΟ!

 • Το ypotheto άλλαξε

 • RSS ypotheto

  • Έρχεται απόλυτος ολοκληρωτισμός στην Τοπική Αυτοδιοίκηση 09/06/2013
   Δεν ξέρουμε αν το έχετε αντιληφθεί αλλά το υπουργείο εσωτερικών προωθεί νέο νομοσχέδιο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Το προωθούμενο νομοσχέδιο έχει μια τύποις δημοκρατική πλευρά για να χρυσώσει το χάπι και μια ολοκληρωτική που ακυρώνει επί τόπου την δημοκρατική υπέρ της ολοκληρωτικής πλευράς. Ειδικότερα προβλέπει:Για τους δημάρχους....1. Ενιαίο ψηφοδέλτιο με […]
   noreply@blogger.com (ΥΠΟΘΕΤΟ)
  • «H ανάπτυξη δεν θα εξασφαλίσει τη δημοκρατία στην Τουρκία» 09/06/2013
   Ο Daron Acemoglu, καθηγητής οικονομικών στο MIT, εξηγεί σε άρθρο του στους New York Times γιατί η γενική αισιοδοξία που επικρατούσε τα τελευταία χρόνια στις πρωτεύουσες της Δύσης, ειδικά στην Ουάσινγκτον, για την δημοκρατία στην Τουρκία χάρη στα άλματα που έκανε η κυβέρνηση Ερντογάν στην οικονομία, υπήρχε για λάθος λόγο. Η Τουρκία, αναφέρει ο καθηγητής, αναπ […]
   noreply@blogger.com (ΥΠΟΘΕΤΟ)
  • Το ανθρώπινο πρόσωπο μετά από πολλά χρόνια 09/06/2013
   Την πρόβλεψη τους για την εξέλιξη του ανθρώπινου προσώπου αποτυπώνουν επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον, οι οποίοι συνεργάστηκαν με τον καλλιτέχνη και ερευνητή Νικολάι Λαμ, για να δώσουν μια εικόνα του ανθρώπου μετά από πολλά χρόνια. Όπως δηλώνει ο Λαμ, οι αλλαγές αυτές θα αποτυπώνουν απόλυτα τις αλλαγές που θα επέλθουν στο εξωτερικό περιβάλλον. Τ […]
   noreply@blogger.com (ΥΠΟΘΕΤΟ)
  • Δε σβήνει η "φωτιά" των διαδηλώσεων στην Τουρκία 09/06/2013
   Δε σβήνει η «φωτιά» των διαδηλώσεων στην Τουρκία. Σχεδόν μία βδομάδα μετά το πρώτο ξέσπασμα των διαμαρτυριών δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές αψηφούν τις εντολές Erdogan και τον αστυνομικό κλοιό, παραμένοντας στις πλατείες. Την ώρα που ο Τούρκος Πρωθυπουργός καλούσε τους οπαδούς του να δώσουν "μάθημα" στους διαμαρτυρόμενους στις κάλπες του προσεχούς Μάρ […]
   noreply@blogger.com (ΥΠΟΘΕΤΟ)
  • «Η γιαγιά που πήδησε στο Ζάλογγο» 09/06/2013
   Μεγάλωσα ακούγοντας πως, η προγιαγιά της προγιαγιάς της Κούκαινας, ήταν από κείνες που πήδησαν στο Ζάλογγο. Έπεσε τελευταία- προτελευταία, μας έλεγε η γιαγιά η Βέργω, έπεσε πάνω στα πτώματα, έσπασε το πόδι, χτύπησε, μα έζησε, είχαμε προίκα και την παντρέψαμε κι ας ήταν σακάτισσα, κι από κει κρατάμε όλοι.Χρόνια κοροϊδευαμε τη μαμα- άσε ρε μάνα που τη γλίτωσε, […]
   noreply@blogger.com (ΥΠΟΘΕΤΟ)
 • Advertisements
 • ypotheto09@gmail.com

  Μαζί με 9 ακόμα followers

 • Βρείτε μας στο FACEBOOK

 • Follow Ypotheto on Twitter

  • Έρχεται απόλυτος ολοκληρωτισμός στην Τοπική Αυτοδιοίκηση: Δεν ξέρουμε αν το έχετε αντιληφθεί αλλά το υπουργ... bit.ly/18jMZb4 5 years ago
  • «H ανάπτυξη δεν θα εξασφαλίσει τη δημοκρατία στην Τουρκία»: Ο Daron Acemoglu, καθηγητής οικονομικών στο MIT... bit.ly/160wGvG 5 years ago
  • Το ανθρώπινο πρόσωπο μετά από πολλά χρόνια: Την πρόβλεψη τους για την εξέλιξη του ανθρώπινου προσώπου αποτυ... bit.ly/18jEX24 5 years ago
  • Δε σβήνει η "φωτιά" των διαδηλώσεων στην Τουρκία: Δε σβήνει η «φωτιά» των διαδηλώσεων στην Τουρκία. Σχεδόν... bit.ly/160wGfc 5 years ago
  • «Η γιαγιά που πήδησε στο Ζάλογγο»: Μεγάλωσα ακούγοντας πως, η προγιαγιά της προγιαγιάς της Κούκαινας, ήταν ... bit.ly/15ZCaH0 5 years ago

Στα "λευκά" χώρες των Βαλκανίων

Posted by ypotheto στο 13/12/2010

Στα λευκά «ντύθηκαν» χώρες των Βαλκανίων, έπειτα από τη χιονόπτωση των προηγούμενων ημερών, η οποία προκάλεσε – σε ορισμένες χώρες – προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων σε οδικούς άξονες.
    Οι χαμηλές θερμοκρασίες αναμένεται – σύμφωνα με τους μετεωρολόγους – ότι θα συνεχιστούν την τρέχουσα εβδομάδα, ενώ δεν αποκλείεται να συνεχιστούν και οι χιονοπτώσεις.
    Στη Βουλγαρία, χιόνι, ύψους πέντε εκατοστών θα καλύψει, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, σχεδόν όλη τη χώρα, καθώς, ήδη από χθες το βράδυ, ξεκίνησε η χιονόπτωση, κυρίως στα νοτιοδυτικά και κάλυψε αρκετές περιοχές της χώρας.
    Σήμερα, επικρατεί συννεφιά και οι μετεωρολόγοι ανακοίνωσαν ότι εκτός από βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν και οι χιονοπτώσεις, κυρίως στις νότιες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με το «Sofia News Agency».
    Οι χαμηλές θερμοκρασίες κυμαίνονται από -5 βαθμούς Κελσίου μέχρι 0 βαθμούς Κελσίου, ενώ δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τους 5 βαθμούς Κελσίου.
    Στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας, η μέγιστη θερμοκρασία θα «αγγίξει» τους 7 βαθμούς Κελσίου.
    Στη βουλγαρική πρωτεύουσα η Δημοτική Αρχή ανακοίνωσε ότι οι εταιρείες που είναι υπεύθυνες για τον αποχιονισμό, ήδη, προχώρησαν στη ρίψη υλικού σε περιοχές της Σόφιας, για να αποτραπεί ο παγετός, έπειτα από τη χιονόπτωση που σημειώθηκε.

    Η κυκλοφορία των οχημάτων στους οδικούς άξονες σε όλη τη Βουλγαρία διεξάγεται χωρίς προβλήματα. Τα μοναδικά σημεία, όπου παρουσιάστηκαν προβλήματα είναι στη Ζλαταρίτσα και στο Ντιούλινο, όπου απαγορεύθηκε η κυκλοφορία των φορτηγών αυτοκινήτων.
    Στην Αλβανία, η χιονόπτωση ξεκίνησε χθες το βράδυ, με αποτέλεσμα, στα βορειοανατολικά, το χιόνι να καλύψει αρκετές περιοχές, όπως το Κούκες και να δημιουργήσει προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων στους οδικούς άξονες που συνδέουν την πόλη με μικρότερους δήμους και χωριά, δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων, Αζέμ Τέμα.
    Εξάλλου, η χιονόπτωση στην περιφέρεια της Τροπόγια προκάλεσε προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων στους βασικούς οδικούς άξονες που συνδέουν την περιοχή με το εθνικό οδικό δίκτυο.
    Στο μεταξύ, στην πόλη Σκόδρα, 12 σχολεία δημοτικού και έξι γυμνάσια λειτούργησαν σήμερα, έπειτα από δεκαπενθήμερη διακοπή, η οποία προκλήθηκε από τις πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή.
    Ο διευθυντής της Διεύθυνσης Περιφερειακής Εκπαίδευσης στη Σκόδρα, Αστρίντα Φερκέτι δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων «ΑΤΑ» ότι, παρά τη βροχόπτωση που συνεχίσθηκε χθες το βράδυ, δεν παρουσιάστηκαν άλλα προβλήματα και τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά.
    Στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη, η χιονόπτωση που σημειώθηκε πριν από δύο ημέρες, προκάλεσε αρκετά προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων, ενώ οι πολικές θερμοκρασίες (-17 βαθμούς Κελσίου) θέτουν σε εγρήγορση τις αρμόδιες υπηρεσίες, καθώς, η χώρα, πρόσφατα επλήγη από καταστροφικές πλημμύρες.
    Στη Σλοβενία, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων «STA», η θερμοκρασία «άγγιξε» τους -9 βαθμούς, κυρίως στα ορεινά της χώρας και σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, δεν θα ξεπεράσει τους 0 βαθμούς Κελσίου.
    Στην Τουρκία, η Κωνσταντινούπολη «υποδέχθηκε» τα πρώτα της χιόνια για το 2010, ενώ στα «λευκά» ντύθηκαν πολλές πόλεις, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων «Anadolu».
    Ωστόσο, το περασμένο διήμερο, η χιονόπτωση και οι δυνατοί άνεμοι «παρέλυσαν» τις καθημερινές δραστηριότητες σε πόλεις της Ανατολίας, ενώ σε χιονοδρομικά κέντρα, το ύψος του χιονιού έφθασε τα 30 εκατοστά. Παρά τον «χιονιά», αρκετοί ήταν αυτοί που είχαν ρομαντική διάθεση και έκαναν βόλτα στους χιονισμένους δρόμους, ενώ μικρά παιδιά άρπαξαν την ευκαιρία και έπαιξαν χιονοπόλεμο και έκαναν χιονάνθρωπους.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: